11 september 2013

PROMOTION MADE satsar på PR och promotion

Tidigare i år öppnade det norska managementbolaget MADE kontor i Sverige och tillsatte Theodora Alexander som vd/manager. Nu har bolaget även startat upp en PR- och promotion del med Ami Mörén som vice VD samt PR och promotion ansvarig.

Ami Mörén kommer närmast från konsert- och festivalarrangören FKP Scorpio där hon har arbetat med PR/Marketing samt varit pressansvarig.

– Det behövs en stark oberoende promotion och PR-aktör inom den svenska musikmarknaden, menar Ami Mörén. Det känns väldigt kul att få starta upp det under MADEs tak och samtidigt vara delaktig i att utveckla bolaget i Sverige.

– Det är väldigt spännande att ta det här steget för att nå nya höjder inom MADE, kommenterar MADE:s svenske vd/manager Theodora Alexander. Det är en del som saknats och efterfrågats, självklart med att jobba med våra egna artister men också externt.

– Vårt syfte och fokus kommer att ligga på att underlätta för både utländska och svenska aktörer, oberoende av om de ligger under vårt management eller ej. Vi är dessutom oerhört glada över att Ami blivit en del av företaget och ska driva den här delen då hon har stor erfarenhet och är otroligt kunnig och vass inom området.

MADE representerar bland annat Caviar Days, Solen, Syket, Blood Command, Casiokids, Lemaitre och Sondre Lerche.

MADE startades 2009 i Bergen i Norge av fyra musikveteraner som tidigare arbetat med bl.a Röyksopp och Kings Of Convenience. Idag är MADE ett av skandinavens största management med huvudkontor och studio i Bergen samt kontor i Oslo, i Stockholm och i Brisbane, Australien.

MADE Sverige har sitt kontor i Cosmos Music Groups lokaler på Ölandsgatan 42, vid Skanstull på Söder i Stockholm.

Claes Olson

Bilden: Ami Mörén och Theodora Alexander