14 maj 2024

De uppträder på Polar Music Prize

Den 21 maj är det dags för Polar Music Prize då årets pristagare Nile Rodgers och Esa-Pekka Salonen hedras under en ceremoni i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Peg Parnevik, Moonica Mac, Janice, Augustine och Eva Dahlgren är några av artisterna som uppträder under kvällen.

Peg Parnevik, Moonica Mac, Janice och Augustine framför under kvällen tolkningar av Nile Rodgers, den legendariske producenten och medgrundare av discogruppen Chic, medan Eva Dahlgren och hornsolisten Markus Maskuniitty hyllar den världsberömda tonsättaren och dirigenten Esa-Pekka Salonen.

Utöver detta bjuder även Kayo, Gladys del Pilar och Sharon Dyall på Nile Rodgers största hits.

Medverkar gör även en för kvällen sammansatt oktett från Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna, dirigerad av det finska stjärnskottet Emilia Hoving. Kvällens husband leds av kapellmästare Stefan Olsson och konferencier för prisceremonin är mezzosopranen och musikjournalisten Boel Adler.
 Studenter från Musikhögskolan Ingesund, Karlstad Universitet välkomnar även gästerna till Grand Hôtel.

Prisutdelningen sänds live i TV4 kl 20 och hela prisceremonin kan ses via TV4 Play och Polar Music Prize YouTube-kanal från kl. 18.

Dagen innan ceremonin äger Polar Talks rum. Årets program betår av  liveintervjuer med Nile Rodgers, Esa-Pekka Salonen och Merck Mercuriadis, grundare av Hipgnosis Song Management.

Mer information om programmet finns på Polar Music Prize hemsida.

Christel Valsinger