Om MI

Musikindustrin.se publiceras i samarbete med IFPI Svenska gruppen, och Musikförläggarna. Vi bevakar svensk musikbransch, dels via den här webbplatsen, och dels via det nyhetsbrev som du kan prenumerera på här och som vanligen skickas ut tisdag varje vecka.

MI började som en fysisk branschtidning – det första numret kom i september 1998. 2023 firar MI alltså 25 år, du kan läsa om publikationens historia här.

MI görs på uppdrag av skivbolagens organisation Ifpi och musikförlagens motsvarighet Musikförläggarna och fokus ligger därför på nyheter och analyser som är kopplade till händelser knutna till svenska skivbolag och förlag.

Då och då tar vi också upp nyheter som berör livesidan och organisationerna som arbetar med den.

MI gör inte artistintervjuer mer än i undantagsfall och då i huvudsak när artisten själv är mer direkt ansvarig för utgivningen. Vi recenserar heller inte musik.

Vi som skriver för MI är Christel Valsinger, Lars Nylin och Daniel Johansson och vi tar gärna emot tips om branschnyheter och utvecklingar att bevaka. Hör av er med tips på christel@musikindustrin.se, lars@musikindustrin.se eller daniel@musikindustrin.se. Vi är alla frilansar och jobbar inte med MI varje dag, så räkna med att det ibland kan gå någon dag innan svar kommer!