Om MI

Musikindustrin.se publiceras i samarbete med IFPI Svenska gruppen, och Musikförläggarna. Vi bevakar svensk musikbransch, dels via den här webbplatsen, och dels via det nyhetsbrev som du kan prenumerera på här uppe till höger och som skickas ut på tisdag varje vecka.

Lars Nylin, som tillsammans med Christel Valsinger och Daniel Johansson på frilansbasis skriver nyheter och artiklar, beskrev MI´s uppdrag så här i en artikel från april 2017:

Att nyhetsbrevet Musikindustrin kommer på tisdagar och fyller på hemsidan även andra dagar har nog de flesta av er noterat. Men just nu får MI många nya abonnenter och följare av Facebook-gruppen – mycket trevligt! – så det kan vara på sin plats att lite peka på hur vi jobbar.

MI görs på uppdrag av skivbolagens organisation Ifpi och musikförlagens motsvarighet Musikförläggarna. Föga överraskande ligger fokus på vad som händer på förlag och musikbolag, kort sagt MYCKET!

Men vi försöker också rimligt att titta på vad som händer på livefronten, i organisationer kopplade till musik, och annat som får musiken att snurra. Mest handlar det om Sverige, men när internationella nyheter uppenbart påverkar även oss är vi där och summerar. Som du kanske noterat prioriterar vi inte särskilt mycket artistintervjuer, det tycker vi att andra gör bra nog. De få undantagen görs när artister själva är mer direkt ansvariga för utgivningen.

Hör gärna av er med tips till lars@musikindustrin.se och christel@musikindustrin.se. Vi är frilansare och jobbar inte med MI varje dag, så räkna med att det ibland kan gå någon dag innan svar kommer.

Om du är ny läsare: grymt mycket välkommen! Om du varit med ett tag: tack för förtroendet!

Apropå musik och tech har många säkert noterat att Daniel Johanson, MI:s expert på allt som kan kopplas till ordet digitalt, är tillbaka i full galore. Tveka aldrig att skicka information och nyheter om spännande saker som händer på ditt bolag till Daniel. Han är alltid redo för allt från notiser och artiklar till trendsummerande analyser. Mailadressen är kort och gott daniel@musikindustrin.se.