17 maj 2024

SVERIGETOPPLISTAN Shaboozey står mot ESC-attacken

Shaboozey är kvar i topp med A Bar Song (Tipsy) [Empire] men utmanas av en rad nyheter från ESC. Hov1 tar över albumlistan med Jag önskar jag brydde mig mer [EMI/Universal].

Detta är veckan när ESC-topparna väller in med full kraft. Men Shaboozey håller alltså ställningarna. Detsamma gör förra veckans nyhet Purple Disco Machine & Benjamin Ingrosso som är kvar som 2 med Honey Boy (feat. Nile Rodgers & Shenseea)[Columbia Local/Sony].

Faktum är att ESC inte heller står för veckans högst placerade nyhet. Den etiketten får Post Malone med I Had Some Help feat. Morgan Wallen) [Republic/Universal], även Post Malone ger sig därmed ut i countryfältet.

Därefter kommer ESC-titlarna. Diskade nederländske Joost når högst, plats 4, med sin Europapa [Joost Klein/Warner], den är också den som hittills streamats mest, 66 miljoner på Spotify i skrivande stund.

Vinnaren Nemo går in som 5 med The Code [Better Now/Universal] och Baby Lasagna som 6 med Rim Tim Dagi Dim [Virgin/Universal].

Att notera är att israeliska Eden Golan går in på en modest plats 47 med Hurricane [Kan Ipbc Keshet/Warner]. Låten har när detta skrivs inte passerat 10 miljoner på Spotify.

Albumettan Hov1 har som starkaste nya spår Helluva life som nummer 9.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin