13 maj 2024

SVERIGETOPPLISTAN Shaboozey toppar, Ingrosso utmanar

Shaboozey är kvar i topp med A Bar Song (Tipsy) [Empire] men Benjamin Ingrossos sommardisco utmanar. Strax Sverigeaktuella Taylor Swift är fortsatt etta på albumlistan med The Tortured Poets Department [Taylor Swift/Universal].

På en relativt stabil lista i toppen sticker några nyheter ut rejält. Purple Disco Machine & Benjamin Ingrosso rusar in som ny nummer 2 med Honey Boy (feat. Nile Rodgers & Shenseea)[Columbia Local/Sony]. Purple Disco Machine är lika med den tyska DJ:n Tino Schmidt som därmed syns på Sverigetopplistan för för första gången efter frekventa releaser sedan 2013.

Förra veckans klättrare i toppskiktet var amerikanskan Sabrina Carpenter som gick från 34 till 10 med Espresso [Island/Universal], den tar nu ytterligare steg till 8. En parallell liströrelse gör Miss Li ihop med Eah Jé, från 38 till 11 och nu 9 med Maraton [Pistol Packin’/Sony].

Amerikanen Mark Ambor vänder däremot ett steg ner til 13 med Belong Together [Virgin/Universal] efter några veckors klättrande.

Kendrick Lamar är veckans näst starkaste nykomling med Not Like Us [Interscope/Universal] som 17.

Fysiska albumlistan toppas av ett nytt album från Donnez, Hole In One [Atenzia/Atenzia].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin