13 maj 2024

Dags att nominera till Nordic Music Biz Top 20 under 30

För sjunde året i rad ska NOMEX utse 20 talanger under 30 som sätter Norden på den internationella musikkartan. Nu är det dags nominera kandidater.

För att vara aktuell för en nominering måste kandidaten arbeta i ett musik- eller underhållningsföretag med bas i Norden eller i en kulturell organisation med nära kopplingar till musikbranschen. Kandidater som fyller 30 år under 2024 går bra att nominera.

Juryarbetet utförs sedan av 15 nyckelaktörer inom musikbranschen från de fem nordiska länderna. Juryn väger in faktorer så som företagstillväxt, karriärutveckling, uppskattning bland kollegor, övergripande inverkan på branschen under 2023/2024, konstnärlig utveckling, innovation inom sitt område, intäkter från turnéer, biljettförsäljning och närvaro i sociala medier.

De slutgiltiga 20 kandidaterna presenteras och firas vid Nordic Music Biz’ Top 20 Under 30 på by:Larm i Oslo, den 12:e september 2024.

Nomineringarna ska vara inskickade senast måndag den 22 maj. Läs mer och nominera här.

Christel Valsinger