17 maj 2024

TEN Music Group i avtal med Elektra för Omar Rudberg

Ten Music Group har tecknat en direktlicens för Omar Rudberg med Elektra Entertainment [US] avseende musikutgivning utanför Norden. Den första singeln att ges ut via det nya samarbetet heter Red Light och släpps idag. 

Elektra Entertainment har arbetat med världsstjärnor som AC/DC, Missy Elliott och Joni Mitchell och har idag artister som Brandi Carlile, Maisie Peters och Tones And I i sitt roster.

Omar Rudberg har samarbetat med Ten Records (skivbolag) och Ten Songs (förlag) sedan 2013 och är idag även en del av nystartade Ten Management och filmagenturen Ten Film. Licensavtalet med amerikansk Elektra Entertainment gäller för hela världen, exklusive Norden.

– Även med de förändringar som Ten har genomgått det senaste året, är vår kärna oförändrad: fokus på utveckling, långsiktighet och A&R, säger Wille Hagelin, COO Ten Music Group.

– Vi har blivit en hybrid mellan management och skivbolag, med målet att stötta våra artister i deras olika uttryck. Vi fortsätter att aktivt identifiera och lyfta fram svenska talanger för en global publik. Att som ett indiebolag kunna erbjuda en internationell plattform genom exklusiva licensavtal är en möjlighet som vi är tacksamma för.

Nya singeln Red Light släpps idag, den 17 maj, och i höst kommer en EP.

– Jag är djupt imponerad och stolt över Omars driv och hängivenhet. Vi vet att nästa fas kräver både hårt arbete och tur, men med Omars beslutsamhet och vår professionella riktning är jag övertygad om att vi kommer att fortsätta att gå mot nya framgångar, säger Olivia Hessel, Head of Management & Label Services Ten Music Group.

– Omars dröm ända sedan tiden med the Fooo har varit att få uppträda på de stora scenerna i världen med sin musik och sitt artisteri. Jag hoppas och tror att det här internationella samarbetet mellan Ten/Elektra kan ge honom möjligheten att få leva sin dröm fullt ut. Han har talangen, viljan och ödmjukheten, säger Ola Håkansson, CEO Ten Music Group.

Christel Valsinger