10 mars 2020

Johanna Norén till RMV Grammofon

RMV Grammofon utökar verksamheten och anställer Johanna Norén som marknadschef. Hon blir kollega till Claes Uggla, som är ansvarig för vidareutvecklandet av etiketten, samt Ludvig Andersson, RMV Grammofons grundare. 

Johanna Norén kommer närmast från Warner Music där hon under de senaste sju åren har ansvarat för marknadsföringen av den internationella rostern. Hon har bland annat drivit kampanjer för Ed Sheeran, Bruno Mars, Coldplay, David Guetta, Major Lazer och Ava Max. Johanna inledde sin skivbolagskarriär på Universal Music 2009 som PR Manager International och har sedan dess haft titeln Product Manager och Head Of Radio på Universal innan hon gick över till Warner Music  som Head Of International Marketing 2012.

– Jag blev så glad när jag blev tillfrågad om att bli en del av gänget på Skeppsholmen! Det känns verkligen fantastiskt att få chansen att utveckla RMV Grammofons otroligt intressanta repertoar i Sverige och världen. Tillsammans med mina nya kollegor är jag övertygad om att vi under lång tid framöver kommer driva många framgångsrika artistprojekt och kampanjer, och dessutom ha väldigt roligt på vägen,  säger Johanna

RMV Grammofon grundades av Ludvig Andersson 2010 som en underetikett till RMV Group (Rixmixningsverket, RMV Publishing, RMV Film). Frida Hyvönen var den första kontrakteringen och hennes album Kvinnor och barn från 2016 blev flerfaldigt Grammis-belönat.

2017 rekryterades Claes Uggla som ansvarig för vidareutvecklandet och uppbyggandet av labeln. Claes Uggla kommer närmast från Sony Music Australien där han var Director of A&R. Innan Claes flyttade till Australien var han verksam som A&R på Sony Music i Sverige dit han bl a signade den norska EDM-stjärnan Alan Walker. Han har dessförinnan jobbat som A&R på Universal Music och drivit egna labeln Pope Records dit han bl a signat artister såsom Snook, Petter, Promoe och Maskinen.

– Ju mer RMV Grammofon expanderar har vi känt ett behov av tydligare strategier och mer synk inom PR och marknadsföring. Johanna har med sina många års erfarenhet av PR och marknadsföring både på Universal Music och nu senast på Warner Music en väldigt bra grund att stå på i sin nya roll som marknadschef och kommer att vara en stor tillgång till oss på RMV Grammofon,  säger Claes Uggla.

– Vi bygger en verksamhet som fokuserar på långsiktiga artistkarriärer och då krävs det personer som besitter expertis inom just det. Personer med erfarenhet och en känsla för mänskliga relationer. Claes och  Johanna sitter på ovärderlig kunskap och ett enormt kontaktnät. Jag har ett oerhört stort förtroende för både Claes och Johanna och är övertygad om att de kommer kunna utföra stordåd på RMV Grammofon, säger Ludvig Andersson.

RMV Grammofon inledde 2020 med releasen av Hällas första fullängdsalbum Conundrum, som toppat den fysiska försäljningslistan och som sedan releasen turnérat Skandinavien runt och spelat för slutsålda hus. Nästa vecka beger sig bandet ut på en 30 dagar lång Europaturné. Sedan 2019 har RMV Grammofon även släppt framgångsrika singlar med Herbert Munkhammar, nu senast Karlavagnen, en duett mellan Herbert och den stora YouTube-profilen Anis Don Demina.

I mars kommer ett första smakprov från bröderna Gustaf & Viktor Noréns nya projekt Hymns To The Rising Sun, ett album dom skrivit och producerat ihop med Björn Olsson.

I höst släpper Ludvig Andersson ett nytt projekt tillsammans med producenten Calle Ask.

Christel Valsinger