1 april 2024

Nya medlemmar i Idol-juryn

Ask Pournori och Peg Parnevik är nya jurymedlemmar i Idol, som i år fyller 20 år. Lämnar juryn gör Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Peg Parnevik blev ett känt ansikte när hon syntes i realityserien Parneviks och har efter det satsat på musiken, både med duon Gammal och som soloartist. I höstas var hon en av artisterna i Så mycket bättre och nu blir hon en av jurymedlemmarna i Idol i TV4.

– Det känns så himla spännande och ärofyllt att ta plats i Idoljuryn. Jag är pepp på att komma in med ny energi och en fresh take med bakgrund som artist och låtskrivare. Jag tror allt kan hända denna säsong! Jag ser fram emot att hitta Sveriges nästa stjärna, säger Peg Parnevik i ett pressmeddelande..

Ash Pournouri är kanske mest känd för att han upptäckte och var manager till  Tim ”Avicii” Bergling. Han har även varit manager till DJ-duon Axwell & Ingrosso samt skrivit/producerat låtar åt stjärnor som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean, David Guetta, Daft Punk, Tiesto, Faithless och Swedish House Mafia.

– Det känns som två livstider sen som jag höll på med musik, men jag har ändå hållit koll på industrin från sidan. Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande. Jag har ju numera även bred erfarenhet från helt andra branscher, så jag är lite nyfiken själv på att se hur jag reagerar och vad som får mig att gå i gång. Jag är väldigt taggad, säger Ash Pournouri.

Ash Pournouri har även startat konferensen Brilliant Minds, tillsammans med Spotify-grundaren Daniel Ek, där bland annat USA:s tidigare president Barack Obama varit talare. Pournoui ligger också bakom svenska investerarnätverket Nordic Angels.

Peg Parnevik och Ash Pournouri tar plats i Idoljuryn bredvid Anders Bagge och Katia Mosally.

Årets Idolauditions startade den 29 mars.

Christel Valsinger