1 juli 2024

Solskenshistoria i serieformat

MI har på sociala medier fångat upp en liten solskenshistoria. Thåström och hans forne basist Ulf ”Rockis” Ivarsson har blivit tecknad seriebok. En stor gest i liten upplaga.

Det var efter helgens spelning med Rolf Wikström på Liseberg i Göteborg som Ulf ”Rockis” Ivarsson kontaktades av Vera Hallberg Söderström. Hon gav honom i gåva en seriebok som hon tecknat under åren 2015 till 2023, en fiktiv tecknad seriebok med titeln Två musiker och en konstnär.

-I boken medverkar Vera och undertecknad samt sångaren och låtskrivaren Joakim Thåström och vi tre har i boken en vardaglig vänskapshistoria där vi pratar om vardagliga ting, svåra ting och diverse funderingar, berättar Ivarsson och fortsätter:

-Att få en bok tillägnad sig själv av någon som gör det utan vare sig  kommersiella syften, fakes och baktanke värmer mitt hjärta. Sånt arbete är väldigt vackert tycker jag. Det kallas DIY.

Och det om DIY – Do It Yourself – stämmer definitivt. Boken på 70 sidor är tryckt i 10 exemplar och är bekostad ur egen ficka av Hallberg Söderström.

”Rockis” är för egen del trippelt turnéaktuell i sommar. Utöver med blueslegendaren Wikström reser han med Christian Kjellvander och i höst med progbandet Paatos. Ivarssons aktuella album är works of fragments Vol 2 från förra året.

Lars Nylin