2 juli 2024

Nya Vägvisare i Västervik

Visvägen i Västervik är en hyllning till personer som spelat en betydande roll för Visfestivalen i Västervik. Nu får ytterligare fyra artister sina namnskyltar fastskruvade på vägen till Slottsruinen: Ted Gärdestad, Staffan Hellstrand, Lisa Nilsson och Peter Lundblad.

Det är fjärde året i rad som Visfestivalen i samarbete med Västerviks Kommun och Västervik Framåt utser Vägvisare vars namn förevigas på en plakett i gatan på strandpromenaden i Västervik. Syftet är att hylla människor som bidragit med visa och sång genom historien inte bara till den klassiska festivalen i Västervik utan också till visan och musiken i Sverige i stort.

Två av årets nya Vägvisare –  Staffan Hellstrand och Lisa Nilsson – har besökt Visfestivalen flitigt genom åren och uppträder båda under den slutsålda torsdagskvällen på årets festival. Ted Gärdestad och Peter Lundblad får sina utmärkelser postumt.

De nya Vägvisarna kommer att hyllas med en gratiskonsert i Stegeholms Slottsruin den 10 juli kl 18.

Årets Visfestival i Västervik äger rum den 11-13 juli. Mer info och tidigare utsedda Vägvisare finns här.

Christel Valsinger
Foto Staffan Hellstrand: Camilla Lindblad
Foto Lisa Nilsson: Nikola Stankovic