29 juni 2024

SVERIGETOPPLISTAN Benjamin Ingrosso sommaretta

Benjamin Ingrosso är kvar i topp med Look Who’s Laughing Now [EMI/Universal] på sista listan innan tre veckors sommarpaus. Billie Eilish är fortsatt albumetta med Hit Me Hard And Soft [Interscope/Universal].

Tidigare ettan Shaboozey klättrar en position och återtar plats 2 med A Bar Song (Tipsy) [Empire]. C.Gambinos Sista gång [GG/Warner] faller en placering till 3.

Purple Disco Machine & Benjamin Ingrosso är även denna vecka kvar som 4 med Honey Boy (feat. Nile Rodgers & Shenseea)[Columbia Local/Sony]. En potentiell utmanare om tätplatserna, Sabrina Carpenter, faller däremot med såväl Espresso [Island/Universal] som Please Please Please, från 5 och 6 senast till 7 respektive 13.

Mest anmärkningsvärt på sista listan innan uppehållet är annars att sommarlåtarna rusar mot toppen. Mares går från 19 till 5 med Sunnanvind [Tjooff]. Låten med Uppsalagruppen har totalt 115 veckor på listan, detta är högsta placeringen hittills. Ted Gärdestad har ”bara” 30 veckor på listan med sin Sol vind & vatten, den har som bäst legat som nummer 6. Gyllene Tider har legat totalt 60 veckor med en annan revitaliserad låt från förr, Sommartider [Cosmos] – den går nu från 79 till 11. Vi blir varse om trion slår sina tidigare placeringar när Sverigetopplistan kommer tillbaka efter sin semester.

Apropå sommarhits har Tomas Ledin ett antal sådana, han kompletterar nu med att bli etta på listan för fysisk försäljning med nya Viker inte ner mig än [Playground].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin