12 maj 2022

Grammis 2022: Här är artisterna som uppträder

Nu är det klart vilka artister som kommer att uppträda på Grammisgalan. Miriam Bryant, A36, Thomas Stenström, Agnes, Alba August, Jireel, Darin och Hannes feat. waterbaby spelar alla live under galakvällen den 19 maj.

Miriam Bryant är Grammisnominerad i fyra kategorier för sitt uppbrottsalbum PS jag hatar dig (2021). Thomas Stenström släppte i höstas albumet SPRING BABY SPRING och är nominerad i kategorin Årets artist. Båda spelar live under Grammisgalan.

Det gör också A36 som fick sitt stora genombrott med topplisteettan Samma gamma vanliga och är nominerad i tre Grammis-kategorier. Agnes, Grammis-nominerad i fyra kategorier för comeback-albumet Magic Still Exists, och Alba August, nominerad till Årets nykomling och Årets alternativa pop står på scenen.

Det blir också uppträdanden av Darin, som toppat listor med popballaderna En säng av rosor och Ta mig tillbaka, flerfaldigt Grammisbelönade Jireel som är tillbaka med nya albumet Moty och singelaktuella Hannes feat. waterbaby. Hannes musikvideo I Feel It är nominerad till en Grammis.

Grammis 2022 äger rum torsdagen den 19 maj på Annexet i Stockholm, och leds av värdparet Amie Bramme Sey och Sofia Dalén. Galan sänds i TV4 Play klockan 19.30.

Christel Valsinger