29 april 2024

Jubel presenterar nyrekryteringar

Artistbyrån Jubel har rekryterat tre nya medarbetare. Daniel Persson, Olivia Welding och Victor Schvarcz är alla nya på bolaget. Jubel också gjort förflyttningar i den befintliga personalstyrkan inför 2024.

Daniel Persson kommer närmast från Twitch och jobbade tidigare på Universals Music & Brands-avdelning. På Jubel axlar han rollen som commercial manager och kommersats  jobba aktivt mot varumärken och representera hela Jubels portfölj med plattformar som Musikkväll på Kalfjäll, HudikKalaset och Woodland, artister som Daniel Adams-Ray, Tomas Andersson Wij och Rebecca & Fiona och företagsevent, där man nu jobbar nära bolag som Filmstaden, Diös och SES.

Olivia Welding kommer närmast från en roll som produktionsansvarig på B Reel och har tidigare jobbat med både Stockholms Filmfestival och Storsjöyran. På Jubel tar hon rollen som Project Manager Live och kommer projektleda såväl turnerande artister som Maxida Märak, Annika Wickihalder och Lasse Holm som koncept såsom Musikkväll på Kalfjäll.

Victor Schvarcz kommer närmast från det egna bolaget Komet Agency och har tidigare haft anställning på Luger och MTA. På Jubel intar han rollen som Sales/Artist & Strategy Manager och kommer agera agent för några artister, sälja hela bolagets artistroster och vara delaktig i utveckling och bokning av egna festivaler och scener. Med sig till Jubel följer fyra artister som tidigare jobbat med Komet Agency, nämligen Popsicle, John Lindberg Trio, Mimikry och Andreas Mattsson.

En annan nyhet är att Johannes Sundelin axlar rollen som CMO/Artist & Strategy Manager. I sin tidigare roll som Artist & Strategy manager har han ansvarat för marknad, PR och utgivning för några av bolagets artister. I den nya rollen kommer han utöver detta att ansvara för hela B2C-affären som innefattar biljetter, utgivning av musik och merchandise/fysisk försäljning.

Susanne Sjödin tar över ansvaret för bolagets ekonomi i rollen som Finacial manager och kommer ha en ännu ej tillsatt person under sig i rollen som Accountant & Administration.

– Genom dessa rekryteringar och förflyttningar har vi skapat ett lag där vi är redo att flyga högt under året. Vi har redan utfört en rad lyckade projekt såsom hyllningen till LeMarcTele2, premiärgig med Omar Rudberg på ett utsålt Cirkus och utgivning av en rad grymma låtar varav två i årets Mello och gjort ett gäng fina företagsevent, framförallt på Rigoletto där vi är glada att aktivt jobba med förflyttningen till att vara en biograf som erbjuder mer än bara film. Nu satsar vi vidare mot nya nivåer ett år som vi ser som det första normalåret efter pandemin, kommenterar Erik Ohlsson, grundare och VD på Jubel, ett pressmeddelande.

Christel Valsinger