29 april 2024

Stort internationellt låtskrivarcamp hos Musikmakarna

Deltagare från tolv länder möttes förra veckan under ett låtskrivarcamp arrangerat av Musikmakarna – Songwriters Academy of Sweden i Örnsköldsvik. 125 låtskrivare skapade under fyra dagar musik till artister från bl a Mexiko, Finland och Georgien.

Förutom de egna eleverna på Songwriters Academy of Sweden (Musikmakarna, Dreamhill Music och SIM – Songwriting for an international market) deltog studerande från bl a filialen Danish Songwriting Academy i Roskilde och musikproduktionsutbildningen på universitetet Kristiania i Oslo.

Malta, Tyskland, Schweiz, Singapore, Nederländerna, Georgien, Kosovo, Mexiko, Sverige, Danmark, Norge och Finland fanns representerade på campet som avslutades med lyssning på fredagen, dit alla som ville var välkomna att lyssna.

Aadne Haaland från Norge var en av deltagarna:

”Otroligt stark relation mellan deltagarna här, varmt och omtänksamt. Inhouse-studenterna vet hur man sätter upp ett camp, de är erfarna och lätta att samarbeta med. Kul också att alla får inreda sin egen lilla studio som de vill! Efter bara en vecka har jag ett nätverk för livslånga kontakter!”

 

 

Andrea Valeria Martinez från Mexiko beskriver campet som en dröm som går i uppfyllelse.

”Allting är fantastiskt, jag är så imponerad. Folk är verkligen trevliga mot varandra och till och med vädret har varit fantastiskt – jag har sett snö för första gången i mitt liv! Jag har letat i åratal efter en sån här samling talanger. Vi kommer säkert att samarbeta på distans efter denna vecka! ”

 

Christel Valsinger
Foto: Musikmakarna