25 maj 2021

Grammis 2021 presenterar årets liveakter

Veronica Maggio, Molly Sandén och 1.Cuz & Greekazo blir några av liveakterna vid Grammis på Södra Teatern i Stockholm 3 juni.

Idag tisdag presenterar Grammis liveakterna för årets gala, som äger rum den 3 juni på Södra Teatern i Stockholm. De nominerade artisterna LÉON och Greekazo uppträder på galan, tillsammans med Molly Sandén, Veronica Maggio, Benjamin Ingrosso, 1.Cuz och Kristofer Greczula.

Benjamin Ingrosso har under året som gått blivit ett med hela svenska folket i och med sitt deltagande i fjolårets Så mycket bättre. Efter att ha avverkat flera milstolpar under sin karriär som att bland annat vinna Melodifestivalen, egen headline-turne i Skandinavien och toppat albumlistorna med sitt debutalbum Identification är Benjamin nu mer omtalad än någonsin.

Veronica Maggio har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans, vunnit alla priser som går att vinna och nått mäktiga kommersiella framgångar med sina fem kritikerrosade album, otaliga platinaalbum och över 800 miljoner streams. Veronica firade i maj tio-års jubileum för sitt album Satan i gatan och är nu aktuell med ny musik.

1.Cuz slog igenom med låten Akta mannen i slutet på 2018 och året därpå gick hans debutalbum 1 år in på första plats på Sverigetopplistans albumlista. Därefter har hans karriär gått spikrakt uppåt, inte minst när hans låt Försent blev introlåten till TV-serien Snabba cash, låten har över 35 miljoner spelningar på Spotify.

Greekazo började sin karriär 2019 med singeln Hotspot och blev snabbt en av de mest omtalade namnen på Sveriges hiphop-scen. Efter flera lyckade singelsläpp och samarbeten ihop med andra stora artister, följde han år 2020 upp med debutalbumet Gör nu, tänk sen.

Molly Sandén kan i dag klassas som en av Sveriges största artister och låtskrivare med över 300 miljoner streams på Spotify, turnéer som sålt slut på rekordtid, och mängder med platinasäljande singlar och prestigefyllda priser. Molly Sandén blev senast hyllad för sitt framträdande i samband med Oscarsgalan med den nominerade låten Husavik och släppte i maj sitt album Dom ska veta, som gick rakt in på första plats av Sverigetopplistan.

Léon laddade upp debutsingeln Tired of Talking på Soundcloud 2015 och karriären var därefter ett faktum. Bara veckor efter flög hon till USA för att skriva sitt första skivkontrakt och har sedan dess exempelvis uppträtt på Coachella och The Late Late Show with James Corden. År 2020 gav hon ut sitt andra album Apart.

Kristofer Greczula startade sin musikkarriär redan vid 16-års ålder och är idag en väletablerad liveartist med platinasäljande You’re Not Alone i sitt bagage. 2021 släppte Kristofer sin senaste singel, Leaving You For Another.

Grammis 2021 äger rum anpassat efter Folkhälsomyndighetens Covid-19-rekommendationer. Galan leds av värdparet Johanna Nordström och Amie Bramme Sey och sänds på TV4 Play och Sjuan klockan 20:00-22:00.

Lars Nylin