29 december 2020

Året som gått – Best of MI

Med bara ett par dygn kvar av 2020 passar vi på att samla ihop och tipsa om några av våra egna favorittexter från året som gått. Från möten med tongivande personer i musikbranchen till analyser av pandemins konsekvenser. 

Att många av MI:s texter under året handlat om effekter av Coronavirusets framfart är förstår självklart. Livescenens nedstängning har påverkat i stort sett alla led av musikbranschen. Mycket av de vi skrivit har handlat om de ekonomiska konsekvenserna av beslut om publiktak och begränsningar av folksamlingar, men vi har också fått se en påskyndad utveckling av den digitala scenen, vilket MI skildrat flertalet gånger under året.

När vi valt ut våra favorittexter från året som gått – fyra var – har vi valt texter som på många sätt representerar året som gått, men också sådant vi bara tycker har högt läsvärde, såsom intervjuer, djupdyk i aktuella ämnen och roliga reflektioner. God läsning! Och Gott Nytt År från oss på MI!

Daniel väljer:

Johansson om streamingfusket

Många Coronainitiativ

Johansson: TikTok – en viralmaskin på steroider 

Johansson om Billie Eilish, Amsterdam Dance event och streingekonomi

 

Christel väljer:

Sommarintervju: Mårten Aglander, ordförande Ifpi och VD, Playground

Valsinger: Artisternas gärning är en samhällsinsats

Valsinger: Did you know that this is Swedish?

MI fokus: Radio fortsatt viktig aktör för musikbranschen 

 

Lars väljer:

MI möter Leif Käck, A&R director Universal Music

Nylin: Daniel Ek har rätt

Fenomenet TikTok

Nylin: En kurs i betydelsen av musik

 

Christel Valsinger