11 maj 2020

Magnus Carlsson gör årets Pride-låt

Magnus Carlsson gör årets låt för Stockholm Pride. Låten My Freedom kommer att framföras på den digitala festivalen Stockholm Pride Summer Stream, som äger rum i skiftet juli-augusti.

– Jag blev oerhört glad när jag fick uppdraget att göra årets Pride-låt! My Freedom kändes från första stund att den kunde vara perfekt till Stockholm Pride – och så fick det bli! 2003 gjorde jag och de andra i Alcazar låten Someday och nu kände jag att det vore perfekt med ett nytt regnbågsanthem i eget namn. Jag ser extra fram emot att få vara med om detta årets Stockholm Pride som på många sätt blir ett unikt firande, säger Magnus Carlsson ett pressmeddelande.

My Freedom är skriven av teamet Anders Adelgren, Tobias Jonsson, Linus Wileryd och Dan Attlerud och innehåller  bl a blinkningar till låtar i Magnus tidigare karriär – som Live Forever och Not a Sinner Nor a Saint. 

Stockholm Pride 2020 innehåller ingen fysisk Prideparad eller Pride park. Däremot kommer en tre dagar lång digital festival att äga rum den 31 juli till 2 augusti, med namnet Stockholm Pride Summer Stream, där Magnus Carlsson kommer att framföra låten.

– Låten förmedlar den frihet, lättnad och glädje som jag kände när jag tog steget och kom ut. Och förhoppningsvis kan den vara ett stöd och en motivation för andra som befinner sig i samma situation därute.

– Vi är mycket glada över att presentera årets låt och Magnus Carlsson som artist med den glädje och energi han kommer att förmedla. Ingen kommer kunna låta bli att dansa och sjunga med! Låten är lätt att relatera till, och genomsyras av den stolthet vi alla kan känna när vi tagit steg mot att stå upp för oss själva och leva som de vi är fullt ut, säger Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride.

My Freedom släpps den 6 juni.

Christel Valsinger