25 april 2024

Streamingekonomin i fokus under event-serie i Göteborg

Kulturakademin arrangerar under våren en serie kunskaps-AW för verksamma i musikbranschen i Västra Götaland och Halland. Forskaren och MI-skribenten Daniel Johansson berättar om och diskuterar streamingekonomin med en utvald gäst och varje event avslutas med mingel och ett artistuppträdande.

Eventen genomförs på och i samarbete med Pustervik, Musikens Hus, Skeppet och Monument i Göteborg.

Daniel Johansson, är bekant för MI:s läsare som branschanalytiker och skribent. Han är också forskare på Högskolan i Innlandet i Norge. Under fyra evenemang kommer han att gå igenom hur streamingekonomin fungerar bakom kulisserna, hur de nya fördelningsmodellerna från streamingtjänster som Spotify och Deezer påverkar branschen, hur algoritmerna bakom spellistor fungerar och vad som är viktigt att tänka på när man väljer en distributör att samarbeta med.

Vid varje föreläsning deltar också en utvald expert från en streamingtjänst eller en distributör, som ger ytterligare perspektiv på området, och det ges gott om utrymme för alla som medverkar att ställa frågor och diskutera.

Kvällen avslutas med en livespelning som är öppen för deltagare men också utomstående publik.

Föreläsningarna är kostnadsfria, men föranmälan krävs.

Del 1 den 29 april kl. 16:30 på Pustervik. Liveartist: Klara Goliger
Del 2 den 15 maj på Monument. LiveArtist: Fågelle
Del 3 den 30 maj på Musikens Hus. Liveartist: Muchas Gracias
Del 4 den 5 juni på Skeppet. Liveartist: TBA

Christel Valsinger