28 april 2020

Victor dubbel etta i Norge

Victor Leksell är årets svenska namn på topplistorna. Nu gör han samma bedrift i Norge. Singeln Svag, som släpptes 17 januari, toppar såväl officiella VG-listan som den norska Spotifylistan.

I Sverige har Svag sålt 4 gånger platina och helt dominerat i toppen på de svenska listorna sedan release. Den har legat topp tre på Sverigetopplistan i hela 14 veckor, 8 veckor i rad som nummer ett.

Låten växer även utanför Sverige och har nu tagit sig till förstaplatsen på VG-listan, den officiella norska topplistan. Senast en svenskspråkig låt toppade den listan var år 2012, då Alina Devecerski med Flytta på dig. Låten är även etta på den norska Spotifylistan.

Victor Leksell hade ett fantastiskt år 2019. För bl a platinasäljande singlarna Klär av dig, Allt för mig samt medverkan på Estradens Bra för dig belönades han med en Grammisnominering för Årets Nykomling och P3 Guld-nominering för Framtidens artist.

Utöver Svag har han under våren släppt singeln Fantasi som blev premiären för Spotifys nyutvecklade studiokoncept Studio It’s Hits och han gästar Jireels senaste singel Gav allt tillsammans med Reyn. Inom kort kommer ny musik med honom.

Lars Nylin