2 oktober 2019

SVEA till Universal

Efter några singlar i samarbete med annan etikett tar nu Universal ett helhetsgrepp och kontrakterar nykomlingen SVEA.

Debutanten SVEA har hunnit sälja guld i både Danmark och Norge med sin duett Complicated, som släpptes tillsammans med Alexander Oscar. Premiäråret som debuterande artist har hittills resulterat i bland annat nio släppta låtar och 26 miljoner streams bara på Spotify.Utöver detta så har sommaren varit fylld av spelningar (Gröna Lund lilla scen, Sensommar Festival, Lollapalooza på Berns, Brilliant Minds, Wonder Festival i Danmark, etc) och uppträdanden ( som TV4 Sommarkrysset och Aftonbladets Rockbjörnengala och The Voice på danska Tivoli).

SVEA är just nu aktuell med nya singeln Good At Losing, en danspoplåt som handlar om att man är duktig på att förstöra för sig själv, när en relation känns för bra för en. Låten är skriven av SVEA själv tillsammans med Cassandra Ströberg (Felix Jaen, Mike Perry, GRANT, Clara Mae, etc) och Anton Hård af Segerstad (Olivia O’Brien, Fifth Harmony, Icona Pop, etc), som även producerat låten.

I höst åker SVEA ut på turné i både UK och Tyskland, som support till ett av Irlands största popband just nu, Picture This, som själva hittade SVEA på Instagram och önskade henne som support till den 13 datum långa turnén. SVEA skriver just nu på mer musik som kommer att släppas hösten 2019.

– Det är tacksamt att få jobba med en sån talang som SVEA. Hon har drivet, rösten och utstrålningen. Nu ska vi tillsammans lägga de resterande pusselbitarna, säger Peter Hart på Universal Music i ett pressmeddelande.

Lars Nylin

Bilden fr v: Margit Katharine Bøhn, project manager international export Universal Music, Peter Hart, A&R Director Universal Music, SVEA, artist, Revin Baban, manager/Rev45, Emilie Rosenblad, Senior project manager Universal Music.