12 augusti 2019

Stödsingel med följder

De har gjort massvis av turnéer och skivor på skilda håll. Nu möts Johan Moraeus, Stiko Per Larsson och Kalle Moraeus i form av det nybildade bandet Stiko & Moraeus. Trion uppstod märkligt nog ur en tragisk hockeyskada.

Bandet uppstod efter en fråga om att skriva en specialskriven låt till den svårt skadade ishockeyspelaren Tobias Forsberg och att framföra den i samband med en välgörenhetsgala i Mora 17 augusti.

”Under det första musikaliska mötet i studion så tog det bara några minuter innan de första tankarna på att bilda ett band tillsammans föddes och när det snabbt poppade upp små frön till ytterligare låtar så var det nystartade bandet ett faktum,” berättar trion i ett pressmeddelande. Singeln Solen i mitt liv släpps av Dalapop 17/8.

All mekanisk förtjänst som debutsingeln Solen i mitt liv generar från strömmande tjänster går direkt till Tobias Forsbergs stiftelse.
Bandet har tillsammans med utgivaren Dalapop också tryckt 1000 fysiska singlar där varje krona går till stiftelsen.

Under hösten 2019 kommer bandet att göra några få utvalda konserter och samtidigt gå in i studion för att skriva och ge ut ett album, följt av en turné under 2020.

Lars Nylin