25 mars 2019

Förlagens jämställdhetsarbete i fokus

Musikförläggarna lyfter i en ny artikelserie fram förlagens jämställdhetsarbete i syfte att inspirera med goda exempel. Först ut att berätta är Atena Banisaid, A&R, och Johnny Tennander, VD, på Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia representerar bl a låtskrivaren Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius som skrivit världsvist åt artister som Zedd och Alessia Cara, Camila Cabello och David Guetta. Just kvinnliga förebilder är något som Atena Banisaid och Johnny Tennander lyfter vikten av.

– Kvinnliga låtskrivare har inte haft tillräckligt många kvinnliga förebilder där de har kunnat se upp till en annan kvinnlig låtskrivare och tänka ”jag vill vara som henne! Jag vill också skriva världshits!”. I övrigt är vi fantastiskt duktiga på det, med t.ex. kvinnliga artister där vi haft flera förebilder genom åren. Men vi tror och hoppas att en som Noonie kan inspirera fler unga kvinnor att känna motivation och styrka nog att våga ta för sig som just låtskrivare. 

Ett led i Sony/ATV:s jämställdhetsarbete är också det mentorskapsprogram för kvinnliga låtskrivare som drivs tillsammans med Musikmakarna och som MI skrivit mer om här.

Läs hela intervjun med Atena Banisaid och Johnny Tennander Musikförläggarnas hemsida.

Christel Valsinger