8 mars 2018

Kvinnorna som dominerar Spotify just nu

Under hela mars uppmärksammar Spotify kvinnliga musikskapare som lämnar starka avtryck och influerar hela musikvärlden. Under namnet Women’s History Month skapas spellistor som lyfter fram kvinnliga röster nio såväl musik, som underhållning och litteratur.

Just nu finns spellistor som samlar såväl kvinnor inom särskilda genrer – Women of Rock, Women of R&B etc – som listor som presenterar specifika artister – This is: Rihanna, This is: Zara Larsson etc.

– Kvinnliga artister från Norden skapar hits och klättrar på topplistor över hela världen just nu. Det är fantastiskt att följa artister som Zara Larsson, ALMA, Astrid S och MØ, hur deras musik uppmärksammas internationellt och föder nya, internationella samarbeten, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify.

Här är kvinnorna som dominerar musiksverige just nu (sett till lyssnandet på Spotify*):

 1. Sia
 2. Dua Lipa
 3. Zara Larsson
 4. Taylor Swift
 5. Rihanna
 6. Beyoncé
 7. Camila Cabello
 8. Selena Gomez
 9. Veronica Maggio
 10. Astrid Lindgren

Nordiska kvinnorna som är mest populära i Sverige*  

 1. Zara Larsson
 2. Veronica Maggio
 3. Astrid Lindgren
 4. Astrid S
 5. Sabina Ddumba
 6. Miriam Bryant
 7. Laleh
 8. Molly Sandén
 9. Kamferdrops
 10. Carola

Upptäck kvinnliga artister från Norden i spellistan GRL PWR.

Kvinnliga artister som Spotify-användare lyssnar mest på just nu globalt*:  

 1. Taylor Swift
 2. Camila Cabello
 3. Dua Lipa
 4. Rihanna
 5. Demi Lovato
 6. Sia
 7. Selena Gomez
 8. Ariana Grande
 9. Beyoncé
 10. Shakira

Sett till nordiska artister på den globala topplistan ligger Zara Larsson på plats 33, Tove Lo på plats 38, danska MØ på plats 46, norska Astrid S på plats 48, finska Alma på plats 120, Icona Pop på plats 134, norska Sigrid på plats 148 och First Aid Kit på plats 154.

* Topplistorna avser lyssnande på Spotify från augusti 2017 till januari 2018.

Women’s History Month på Spotify: https://open.spotify.com/view/whm