30 januari 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 4 Stiftelsens andra etta

Ed Sheeran fortsätter att toppa singellistan med Shape of You som etta före Castle On The Hill [Atlantic/Warner]. Albumlistan har en ny etta i Stifelsens Allting låter som Slipknot [Universal/Universal]

Ed Sheeran tycks orubblig, men det händer saker strax under engelsmannen. Skam-låten Fem fine frøkner [Universal/Universal] med Gabrielle fortsätter ytterligare ett kliv till nummer 4. Även Isaiah utmanar Sheeran allt mer och går nu från 24 till 15 med It’s Gotta Be You [Sony/Sony]. En bit ner går Jireel från 43 till 22 med Snap [Nivy/Universal].

Men klättraren nummer ett är Chainsmokers som kliver vidare från förra veckans entré som 10 med Paris [Disruptor/Sony] till nu 3 Amerikanerna hade sin första etta med Closer i höstas, kanske kan det upprepas nu.

Veckans starkaste nykomling är den debuterande New Jersey-trion Arizona med Oceans Away [Atlantic/Warner] på plats 53. Heatseeker toppas av Jax Jones som tar You Don’t Know Me [Universal Latino/Universal] från 12 till 1.

På albumlistorna tappar Lasse Stefanz den förstaplats de abonnerat på en tid med 50th Anniversary (1967-2017) [Mariann/Warner]. Istället toppas listan av Stiftelsen med nya Allting låter som Slipknot [Capitol/Universal], den med omslag av MI-favoriten Jan Stenmark. Det innebär den andra listettan från Medelpadsgruppen.

Lasse Stefanz behåller däremot förstaplatsen på den sammanräknade listan för fysisk försäljning. Vinyllistan toppas åter av Rolling Stones Blue & Lonesome [Polydor UK/Universal]

Så mycket bättre säsong 7 [Columbia/Sony] är ohotad fortsatt etta på samlingslistan.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se