20 december 2016

MUSIKBOLAG Corroded till Despotz Records

Corroded inleder ett samarbete med Despotz Records, som kommer att släppa det kommande albumet Defcon Zero under våren 2017. Samarbetet inkluderar även bandets katalog.

I katalogen ingår bl a albumen Eleven Shades of Black (2009), Exit to Transfer (2010), och State of Disgrace (2012), som för första gången kommer att släppas på vinyl, samt släppas digitalt utanför Sverige.

Corroded bildades i Ånge 2004 och vann pris för Årets svenska genombrott på Bandit Rock Awrds 2009. Debutsingeln Time and Again var ledmotiv till Expedition Robinson Karibien och låten Age Of Rage användes i spelet Battlefield och registrerades därefter för en guldskiva.

“Vi är glada att tillkännage att Despotz Records är vårt nya skivbolag. De har jobbat med att få fram hårdare musik till allmänheten sedan flera år tillbaka. Vi ser fram emot samarbetet och Despotz har kraften och viljan att ta oss till nästa nivå.“ skriver bandet.

“Corroded har arbetat hårt och byggt upp en trogen och bra bas, och nu ska vi tillsammans ta det vidare ut internationellt där vi satsar på en kombination av vår starka närvaro både digitalt och fysiskt. Vi på Despotz Records har haft kontakt med Corroded ett tag nu och är mycket glada över att de valt att inkludera oss i teamet, och det ska bli en ära för oss att hälsa Corroded välkomna in i Despotz-familjen.” skriver Carl-Marcus Gidlöf, Despotz Records.

Christel Valsinger