24 augusti 2016

Stort sug efter Bagge/Fryshusets utbildning för unga

I september startar Fryshuset och Anders Bagge tillsammans utbildningen Advanced Music Production i Stockholm. Utbildningen riktar sig till unga producenter och låtskrivare med en tydlig målsättning att ta sitt skapande vidare till en professionell nivå.

Intresset för utbildningen är stort och antalet platser har därför utökas för att skapa plats för fler deltagare. Gedigna grundkunskaper och en stor talang krävs för att komma in på utbildningen.

– Vår målsättning är att skapa en holistisk utbildning med fokus på personlig ledarutveckling, entreprenörskap och vidareutveckling av det tekniska och musikaliska kunnandet av låtskrivar- och producentrollen vilket är nytt och ligger rätt i tiden om vi ska kunna behålla och utveckla den internationella position Sverige har som musikexportör idag, säger Nanny Marianovic, chef för ungdomskultur på Fryshuset Stockholm.

– Inom ramen för den här utbildningen kommer vi att gå ner på djupet för att lyfta fram den individuella styrkan och sätta deltagarna i skarpa situationer där de på egen hand kommer bli tvungna att vara lösningsorienterade. En stor del av Sveriges musikframgångar beror på att vi ofta skriver musik i team och är individen stärkt i sin roll blir samarbetena ändå mer effektiva, fortsätter Anders Bagge, musikprofil och grundare av Dreamhill Music Academy, i ett pressmeddelande.

Läs mer om utbildningen på http://folkhogskolan.fryshuset.se/295/vara-kurser/advanced-music-production/

Lars Nylin