15 februari 2016

ARTIST José González gör succé i Australien

Fem utsålda spelningar, bland annat två på operahuset i Sydney. José González har fortsatt framgång i Australien.

Tidigare har debutalbumet Veneer sålt platina och uppföljaren In Our Nature guld. Med det senaste albumet Vestiges and Claws har José González nu återvänt till Australien och spelat för utsålda hus i Melbourne, Sydney, Brisbane och Perth.

Australienska The Brag skriver: ”his humility and desire to let the music speak for itself created an atmosphere unlike many other concerts at the House. It may be nostalgia speaking, but the warmth in the room was effusive. It would have been well worth seeing this sold-out show twice in a row”.

Härnäst väntar en 17 spelningar lång USA-turné tillsammans med New York- ensemblen yMusic, vars instrumentalister (stråktrio, flöjt, klarinett, trumpet) bland annat har spelat med Paul Simon, Björk, Bon Iver, David Byrne och The New York Philharmonic.

Den 26 februari släpps singeln With the Ink of a Ghost från albumet Vestiges & Claws. Singeln innehåller en version tillsammans med yMusic

Christel Valsinger

Foto: Prudence Upton