18 december 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 51 Veckans utmanare: Lisa Ajax

Även denna vecka behåller samlingen Så mycket bättre säsong 5 [Eva/Sony Music] greppet om den svenska albumförsäljningen. Men Lisa Ajax hotar underifrån och även på singellistan är det Idol-vinnerskan som utmanar.

Lisa Ajax gjorde förra veckan entré på singellistans plats 30 Unbelieveable [Universal/Universal Music]. Nu klättrar den till plats 14 medan albumet med samma titel är veckans bästa nykomling på den listan med position 11.

Landets populäraste låtar är även denna vecka Owi med Cheerleader respektive Avicii med The Nights. Veckans starkaste nyhet är en julkopplad låt, Ariana Grande med Santa Tell Me [Republic/Universal] på plats 53.

På tal om jullåtar så har Weeping Willows julens bästsäljande album i form av Christmas Time Has Come [Razzia/Sony Music] på plats 4 medan Sonja Aldén finns som nummer 7 med Jul i andlighetens rum [Lionheart/Universal Music].

På albumlistan är AC/DC tillbaka som nummer 1 med Rock Or Bust [Columbia/Sony Music] medan Sven Bertil Taube klättrar till plats 2 med dubbelt Grammisnominerade Hommage [Stories/Universal].

Lars Nylin

 

 

Lars Nylin