1 augusti 2014

MUSIKBOLAG Universal Music – stark årsredovisning

Högre intäkter från Spotify innebar en rejäl ökning av både omsättning och vinst för Universal Music i fjol visar bolagets färska årsredovisning.

 Vinsten efter finansnetto uppgår till 44 miljoner kronor. Omsättningen steg med 20 procent till 487 miljoner kronor, visar den färska årsredovisningen som TT tittat på.”De digitala intäkterna beräknas öka ytterligare och bolaget har en basförsäljning som bör ge överskott vart år”, skriver Universal i rapporten.Till MI kommenterar Ingrid Samuelsson, Financial Director:

– Sifforna avser inte hela Universals skivbolagsdel eftersom bland andra ABBA återfinns i ett annat AB, Polar Music International AB. Vi gör ingen koncernredovisning för Universal Music i Sverige.Lars Nylin

Länk till TT:s artikel: