24 september 2013

ARTIST Avicii slår Spotifyrekord – och släpper app

Under den vecka som Aviciis album True funnits på Spotify har det strömmats totalt mer än sex miljoner gånger. Det innebär rekord för tjänsten. Samtidigt släpper Avicii en spel-app.

TT rapporterar också att det inte bara är singlarna från albumet – som världssuccén Wake Me Up – som streamats flitigt, utan samtliga spår ligger topp 100 på Spotify. På fredag presenterar MI veckans SverigeTopplistan, det är knappast spelbart att något annat album än True (Universal) ligger högst då.

Nu släpps även en spel-app som ger fansen möjlighet att få uppleva musiken i ny tappning. Det har blivit dags för premiär av spelet Gravity, producerat av den prisbelönade spelutvecklaren Hello There i samarbete med At Night Studios och Universal Music.

I appen Gravity får spelaren möjlighet att uppleva Aviciis musik på ett helt nytt sätt. Den egna prestationen påverkar uppspelningen av Aviciis hits i spelet, samtidigt som spelaren tas med på en resa genom spännande miljöer, alla inspirerade av Aviciis musik.

De fans och inbitna Gravity-spelare som gör extra bra ifrån sig belönas med en helt exklusiv mix signerad Avicii. De låtar som finns tillgängliga att köpa i appen blir inte bara tillgängliga i spelarens iTunes-bibliotek utan också som ett valfritt soundtrack i spelet.

Lars Nylin

Länk till TT-artikeln:

http://www.metro.se/nyheter/avicii-slar-rekord-pa-spotify/Hdzmix!CjYKCJkF5aeHwC2uoTyDwg/