20 februari 2013

MUSIKPRIS Kjell Öhman får Musikerförbundets Studioräven

Denna vecka presenterar Musikerförbundet det nyinstiftade hederspriset Studioräven. Den första studioräven och 100 000 kronor tilldelas Kjell Öhman, en av världens främsta Hammondorganister.

Kjell Öhman har under sin karriär varit flitigt anlitad som kapellmästare och arrangör på över 8 000 skivproduktioner med alla från Alice Babs till Ulf Lundell, och i tv-program som Allsång på Skansen, Notknäckarna och Café Luleå.

– Det är med stor glädje Musikerförbundet ger Studioräven till Kjell Öhman för sin livsgärning som studiomusiker, kommenterar Musikerförbundets Jan Granvik.

Statyetten Studioräven har designats av Lasse Åberg. Studiomusikerna Janne Schaffer, Ulf Andersson och Stefan Brolund utgör den kommitté som föreslagit Kjell Öhman som pristagare. Priset är riktat till svenska studiomusiker som varit förebilder och genom sin livsgärning visat på hög musikalisk kvalitet och kommer att delas ut årligen.
På tisdagskvällen firades Öhman under en pressträff på Nalen i Stockholm. Priset delas ut under Grammis 13 på Cirkus i Stockholm.

Lars Nylin

Foto: Benny Söderberg, Musikerförbundet