10 januari 2013

MIDEM 2013 Export Music Sweden laddar

Om två veckor är det för 47:e gången sedan starten 1966 åter igen dags för världens ledande musikmässa MIDEM i Cannes. Tillsammans med de senaste årens montervärd Håkan Krantz har Anders Hjelmtorp, avgående vd för Export Music Sweden (ExMS), den här veckan skickat iväg allt arbetsmaterial ner till Cannes.

MIDEM har förändrats mycket genom åren. Det enda bestående är väl i princip den svenske musikbranschlegendaren Dag Häggqvists närvaro på plats – han är faktiskt den enda person i musikvärlden som har medverkat samtliga år sedan starten på sexiotalet! Givetvis finns Dag Häggqvist, tillsammans med bl.a kollegan Rune Öfwerman och ytterligare närmare ett sjuttiotal ExMS-anmälda svenskar, på plats för Gazell även år.

Med uppskattningsvis 7 000 registrerade besökare, 1 500 utställare och totalt 3 300 musikbolag från 75 länder – varav 48 har nationella samlingsmontrar – är MIDEM fortfarande den ledande internationella mötesplatsen för musikbranschen. Närmare 350 journalister bevakar det som händer på plats – förutom alla de många privata och informella möten, som kanske är mässans sanna essens. I MIDEM:s egen regi arrangeras närmare 120 workshops och konferenser. Dessutom ramas mässan in av ett 80-tal konserter med uppskattningsvis 600 artister och musiker.

För åttonde och sista gången organiseras det svenska deltagande genom Export Music Sweden av Anders Hjelmtorp, vars ansvar för organisationen officiellt axlades av den nye tillträdande vd:n Jesper Thorsson 1 januari.

– Jag vill rikta ett stort tack till Anders som har jobbat med allt det praktiska inför MIDEM i år, säger Jesper Thorsson. Jag tillträdde ju för nio dagar sedan, så det hade blivit lite tajt…  Själv så har jag börjat se över hela verksamheten och det känns otroligt kul att vara igång på riktigt. Och att denna gång åka till MIDEM för ExMS. Jag ser fram emot att träffa alla på plats! Vi är laddade!

– Jag har ju varit nere en hel del på MIDEM genom åren, men inte speciellt många gånger om man jämför med de riktiga MIDEM-veteranerna vi har i Sverige. Jag sitter och funderar på om första gången för mig var 1998 eller 1999…

Export Music Sweden avgående VD Anders Hjelmtorp genomför i år sitt åttonde raka MIDEM som ansvarig för den svenska delegationen. Han har dessutom varit på MIDEM ett flertal gånger tidigare, via uppdrag för CBS Records, Virgin Scandinavia samt Musicbrigade.

– Tillsammans med Håkan Krantz och Leena Theander, som båda har varit med i montern de senaste åtta åren, är det min uppgift att se till att alla svenska delegater får maximal utdelning för sitt arbete, konstaterar Anders Hjelmtorp.

För årets svenska deltagarförteckning i Export Music Swedens regi, se uppställningen nedan. (OBS! Vissa sista minuten-anmälningar kan ev. tillkomma. Som vanligt finns det dessutom ytterligare ett antal svenska bolagsrepresentanter på plats, men dessa har inte den svensk/nordiska montern som mötesplats.)

Claes Olson

 

Export Music Sweden @ MIDEM 2013

Bird & Bird Jerker Edström
Bird & Bird Staffan Boström
Bird & Bird Maria Svedenström
Boomtown Kaj Podgorski
Boomtown Bart Omlo
Caprice Records Ulf Björkman
Dicentia Elisabeth Gustafsson
Edition Björlund Niclass Björlund
Export Music Sweden Anders Hjelmtorp
Export Music Sweden Håkan Krantz
Export Music Sweden Jesper Thorsson
Extensive Music Henrik Uhlman
Family Tree Michel Petre
Federation Swedish Musicians/Musikerförbundet Jan Granvik
Firefly Entertainment Peter Classon
Gazell Records Dag Häggqvist
Gazell Records Rune Öfwerman
Hestra Advokatbyrå Karl Rydholm
Hestra Advokatbyrå Per-Hans Berg
Hestra Advokatbyrå Stefan Grahl
IFPI Ludvig Werner
Inprodicon Digital Media Inge Severin
Inprodicon Digital Media Anders Persson
Leon Music Rikard Löfgren
Lionheart Music Group Robert Olausson
Lionheart Music Group Christofer Hansson
Lionheart Music Group Maria Molin Ljunggren
Louis Mitchell Music Louis Mitchell
Mars Music Lars Wiggman
Misty Music Anders Mören
Music Production Gustav Ydenius
Musikmakarna Frank Ådahl
New Directions, Norrbotten International Centre Odd Sneeggen
Pama Records Malin Moessner
Pama Records Thomas Karlsson
Pama Records Maxe Axelsson
Pama Records Per Trossmark
Panic & Action Management Peter Ahlqvist
Play Nöjesdistribution Erik Litzen
Playground Music Scandinavia John Cloud
Playground Music Scandinavia Torgny Sjöö
Playground Music Scandinavia Jonas Sjöström
Remixed Records Giovanni Sconfienza
Roastinghouse Anders Theo Theander
Roastinghouse Thomas Wallen
Roastinghouse Leena Theander
Roastinghouse Micko
SAMI Stefan Lagrell
Serpentine Music Christer Lundblad
Smilodon Eva Karman Reinhold
Snowflake Music Jocke Björklund
Sound Pollution Johan Hargeby
Sound Pollution Johan Haller
Stiggy Music & Mgm Stefan Egmar
STIM Tomas Ericsson
STIM Karin Jihde
STIM Mattias Franzen
STIM Scott Farrant
STIM Åsa Carild
Swedish MPA/Musikförläggarna Nutta Hultman
The Kennel Iggy Strange-Dahl
The Kennel Pernilla Svanström
Universal Music Publishing Monica Ekmark