9 augusti 2012

Absolute / EVA Records och Spotify lanserar Absolute Spotify App

Absolute / EVA Records och Spotify lanserar Absolute Spotify App
EVA Records – Universal Music, Sony Music, Warner Music and EMI Musics joint venture, som i Sverige exklusivt licenserar varumärket Absolut från EMI Music – har i samarbete med Spotify den här veckan lanserat Absolute Spotify App som via Spotify ger tillgång till alla Absolute-samlingar. Tillsammans startar EVA Records och Spotify elva nya radiostationer.

De nya radiostationerna, som finns exklusivt på Spotify och är reklamfria för betalande premiumanvändare, har fått namnen Absolute Hits Radio, Absolute Dance Radio, Absolute R&B Hip Hop Radio, Absolute House Radio, Absolute Rock Radio, Absolute Party Radio, Absolute Jamz Radio, Absolute Kidz Radio, Absolute 80's Radio, Absolute Relax Radio och Absolute Acoustic Radio.

I Absolute-appen ges även tillgång till Absolutes samtliga samlingar sedan starten 1986, flera olika spellistor samt sociala medier-funktioner.

Absolute just turned Appsolute! kommenterar Niklas Ehring, CEO Absolute / EVA Records. Vi vill vara den bästa platsen för hitmusik och på ett bra sätt serva Spotify-användarna med all de största hitsen, den bästa nya musiken och de mest populära klassikerna.

– Vi är verkligen stolta över nya radiostationerna. Med radiodelen kommer vi nu att kunna erbjuda användarna ett helt nytt sätt att använda Spotify på. Det blir som spellistor 2.0 och radio 2.0! Mer variation än den vanliga spellistorna plus både mer och hetare musik än FM-stationerna. Och, ifall man tillhör Spotifys premiumanvändare, dessutom helt utan reklam.

– Spotify-apps skapar spännande nya musikupplevelser som på innovative och intressanta sätt tar vara på Spotifys stora låtkatalog, säger Yashar Moradbakthi, produktägare av Spotify Platform.

– Den nya Absolute-appen innehåller hela den kompletta katalogen med alla Absolute-album och – eftersom det är ett av de mest kända varumärkena för musiksamlingar och spellistor i Sverige – kommer appen att hjälpa musikälskare att hitta en ny musikvärld och dela den med sina vänner.

Till dags dato har det ifjol 25-årsjubilerande varumärket Absolute sålt mer än 22 miljoner samlingar i Skandinavien. Försäljningsframgångarna har resulterat i 276 guldskivor, 116 platinaskivor, 21 dubbel platina och sex trippel platina.

Claes Olson