PÅ JOBBET MED Holly Astera/Warner Chappell

Nyheter

Hon stormar in på jobbet som Kramer i Seinfeld, har skrivbordet fullt av Taylor Swift-prylar och gör sig missförstådd i mail med ett egen-påhittat uttryck. Den här veckan möter vi Holly Astera på jobbet.

Vad är ditt jobb? 

– Jag jobbar som A&R Manager på Warner/Chappell där jag signar och utvecklar writers. Jag är ganska hetsig till humöret och på jobbet, så övergången från skivbolag till förlag har inte varit helt smärtfri men jag börjar vänja mig nu, sex månader senare. Här jobbas det långsiktigt. Det är som skivbolag minus det tråkiga, plus det kommunala. Och vi är ett härligt, helt nytt A&R team, den ena galnare än den andra så jag har på så sätt, lite hittat hem.

Vad är det första du gör på jobbet på morgonen?

– Jag tänker att jag stormar in som Kramer i Seinfeld och stör mina kollegor och möten. Eller så stormar jag förbi alla och sätter mig i soffan och lyssnar på musik som sköljer, går igenom mail och följer upp med mina to-do-listor.

Artistmerch som syns på ditt kontor/skrivbord?

– Det är väldigt mycket Taylor Swift. Just nu: en kalender, ett signerat vykort, parfym, armband, två affischer, en tavla, tre tidningar varav en special edition, 1989 tour book, klistermärken, tygväska, gympapåse två t-shirts. Så hon känner sig hemma ifall hon skulle komma förbi.

När blev du senast arg på jobbet och varför?

– Det var någon som gubbade sig och jag gubbade tillbaks.

När blev du senast riktigt glad på jobbet och varför?

– När jag fick blomleverans från min pojkvän. Jag blev också glad när Sebastian Ingrosso notice:ade mig på Instagram.

Vilka fråga får du oftast i mail?

– ”Vadå ”skrek”?”

Va? 

–HAHA! Nej men det är ett uttryck som jag har etablerat – när jag blir peppad så skriver jag ”skrek”. Och folk verkar inte riktigt fatta om det är positivt eller negativt laddat än – därav, många som skriver ”skrek?” eller ”vadå skrek?”

– Det är positivt laddat. Oftast.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– Högt och om och om och om igen. Jag gillar att sjunga också. Högt och om och om och om igen. Förlåt.

Vad lyssnar du på just nu?

Bowlingråttan med Monsunriddarna. Mitt och Linnea Bengtssons nya DJ-mixtape. Utöver det, ganska mycket Taylor Swift.

Vilka jobbar du med i höst?

– Vi har håvat in lite nytt blod till Warner/Chappell vilket känns skitkul! Adrijana är en superstar, Julia Adams ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Theo Kylin är jag superstolt över, vi började jobba först med Hov1 på skivbolagssidan. Teo Runsiö och Frans Torell är mina gullisar och de har utvecklats något enormt på den lilla tid vi har känt varandra. Sen finns det några andra jag vill vara ihop med men det får ta sin tid, sin låååångsamma tid…

Christel Valsinger

Annons