Nyheter 5 februari 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 6 Dylans Sinatra direkt i topp

Bob Dylans Sinatraalbum är veckans tyngsta nyhet på Sverigetopplistan. Ellie Goulding fortsätter att toppa singellistan. Samlingslistan har till sist fått en ny etta.

Ellie Goulding nådde förra veckan plats ett på singellistan med Love Me Like You Do [Polydor/Universal Music]. Där ligger den stabilt kvar. Men underifrån rusar ett knippe låtar starkt uppför listan. Maroon 5 – för en gångs skull utan Svefrigekopplingar – går från 59 till 25 med Sugar [Universal/Universal Music]. Albin feat DMA med Frank [Universal/Universal Music] klättar nästan lika mycket, från 53 till 29. Tove Lo går från 56 till 36 med Talking Body [Universal/Universal Music].

Det är att bara att konstatera att Universal har mycket på gång på listan. Det understryks av att veckans bästa nykomling är Linda Pira. Hennes Visa vid vindens ängar [Universal/Universal Music] är hämtad från TV4-serien Lyckliga gatan och går in som nummer 47.

På Heatseeker-listan är veckans raket amerikanska Imagine Dragons vars Shots [Universal/Universal Music] går in som nummer 2. Stockholmaren Simon Erics är nummer 4 med den första titeln ut på Warners nya Giant-etikett. Waiting For The Sun [Warner Music/Warner Music] är nummer 4 bland Heatseekers. På den separata Svenskt-listan växlar nu Västerviks Vigiland av Avicii och lägger sig nummer 1 med Ufo [Universal/Universal Music].

Att Bob Dylan toppade albumlistan var en ovanlig företeelse fram till 2009 års Together Through Life. När den blev etta hade gått 33 år sedan Dylan låg där första gången, då med albumet Hard Rain. Förra albumet Tempest nådde förstaplatsen. Det gör även nya Shadows In The Knight [Columbia/Sony Music]. Bob Dylans 36:e studioalbum är även nummer 1 på Vinyl-listan.

Dansbandet Matz Bladhs får även dem om en stark start. Albumet Hem igen [Atenzia/Budgetgrossisten] går in som 4. En bit ner klättrar kritikerhyllade Amason från 22 till 12 med Sky City [Ingrid].

Samlingslistan får en ny etta i form av albumet från musikalen Livet är en schlager [Universal/Universal Music]. Albumet är totalt på plats nio.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/