29 januari 2024

Oscar Chase till Sony Music Publishing

Sony Music Publishing Scandinavia har ingått ett exklusivt förlagsavtal med musikproducenten Oscar Chase, även känd som Chase.

Oscar Chase har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges mest inflytelserika producenter. Under 2023 låg han bakomfyra listettor: Hjärta med B.Baby, Du & Jag med Einár samt Automatic och G63 med C.Gambino. Med den sistnämnde har han också inlett 2024 med topplisteettan Svar och det hyllade albumet In Memory Of Some Stand Up Guys.

Chases låtar har hittills genererat över 450 miljoner streams och har cementerat hans ställning som en central figur på den svenska musikscenen.

Leroy Joweihan, Sony Music Publishing: ”Det är en mycket spännande tid för Chase och vi är otroligt stolta över att välkomna honom till Sony Music Publishing-familjen. Oscar är extremt driven och mycket ambitiös, vi på Sony Music Publishing jobbar hårt för att hjälpa Chase förverkliga nästa steg av karriären.”

Oscar Chase: ”Sony Music Publishing blir mitt första förlag sen jag började producera professionellt, så jag är väldigt taggad på att se hur vårt första samarbete utvecklar sig. Leroy och Johnny har även varit grymma – så jag ser verkligen fram mot alla utmaningar vi ska ta oss an, och hoppas på ett framgångsrikt samarbete!”

Johnny Tennander, Sony Music Publishing:”Det här är en nyckelsigning för oss, och jag är otroligt stolt över Leroy och teamet att vi nu får möjligheten att jobba med Oscar. Hans lokala framgångar har varit fantastiska och nu ska vi tillsammans ta nästa steg – det ska bli väldigt kul och spännande.”

Bilden fr v: Khadra Abdirashid (SMP), Leroy Joweihan (SMP), Oscar Chase, Johnny Tennander (SMP) och Christoffer Lindh (SMP).

Christel Valsinger