23 april 2024

Virgin Miri i kampanj med Naturskyddsföreningen

Den skånska artisten Virgin Miri har slagit sig ihop med Naturskyddsföreningen i en kampanj för att rädda den rödlistade igelkotten. På Valborgsmässoafton släpps singeln Roller Girl, producerad tillsammans med T-Minus, just nu tvåa på ”Billboard Hot 100 Producers”.

Virgin Miri, T-Minus och musikbolaget Today Is Vintage har åtagit sig att donera samtliga intäkter och royalties från singeln Roller Girl till Naturskyddsföreningens arbete för biologisk mångfald.

”Jag har alltid relaterat till igelkotten på många sätt. Precis som dom är jag ett självständigt, laktosintolerant nattdjur. Jag älskar naturen, men också storstadslivet. Vår utsida må vara taggig och skrämmande men vi är snälla och mjuka på insidan. Igelkotten fortsätter att inspirera mig genom sin helighet, unika natur och djupa historia. Jag växte upp i södra Sverige och har haft turen att träffa flera igelkottar genom livet. När jag fick reda på att igelkotten är rödlistad ville jag genast gå till handling och göra allt jag kan för att hjälpa till att skydda dom från potentiellt utrotande”, säger Virgin Miri i ett pressmeddelande.

”Igelkotten är en av världens äldsta däggdjur men är nu hotad”, säger Andreas Drufva, Marknadschef på Naturskyddsföreningen. ”Genom samarbeten med ambassadörer som Virgin Miri kan vi sprida kunskap och engagemang som positivt gynnar våra vilda grannar.”

Roller Girl är producerad av Virgin Miri tillsammans med Grammyvinnaren T-Minus, som ligger bakom hits med bl.a Drake, Kendrick Lamar och Travis Scott. Just nu är han aktuell som producent på sex låtar på J. Coles nya skiva Might Delete Later, inklusive  7 Minute Drill som ligger #6 på Billboard Hot 100. För närvarande är han tvåa på Billboards lista ”Hot 100 Producers”.

Kampanjen finns här.

Christel Valsinger

Foto: David Möller