23 april 2024

Maliika i avtal med Comedia och AMG Scandinavia

Svenska artisten Maliika har förnyat avtalet med musikbolaget Comedia, som under året kommer att ge ut mer ny musik med henne. I maj släpper bolaget singeln Daydreaming med AMG Scandinavia som förlag.

Sångerskan, låtskrivaren och producenten Linda Cevert debuterade 2022 under artistnamnet Maliika med låten Flow.

Nu är avtalet med Comedia förnyat och kommande release ges ut med AMG Scandinavia som förlag. AMG
är både subförlag åt ett antal större produktionsmusikkataloger och originalförlag och masterägare till ett par tusen verk som distribueras över hela världen.

– En av katalogerna som vi äger heter Adapt och det är via den som minialbumet Voice of Maliika kommer att släppas, säger Patrik Hinrichs, VD för AMG Scandinavia. Musiken kommer dessutom att lanseras via AMG:s subpublishers runt om i världen.

De efterföljande releaseserna på Comedia-etiketten är liksom Maliikas tidigare releaser däremot förlagda av Comedia Music Publishing/Misty Music.

– Efter att tidigare ha jämförts med såväl Enya och Kate Bush som sångerskan Sarah Brightman börjar jag nu faktiskt även höra referenser till Loreen i Maliikas musik, säger Claes Olson på Comedia. Det ska bli oerhört spännande att få samarbeta mer med Maliika och hennes medproducent Niklas Bergström de kommande åren!

Christel Valsinger