23 april 2024

Musik och konst i ny eventserie på Fotografiska

Under namnet Radiosekvens bjuder kollektivet Brus in till en serie event som utforskar gränserna mellan ljud och bild, på Fotografiska i Stockholm. Det första gästas av Bella Boo och Anthony Linell och äger rum på torsdag.

Brus är ett snabbt växande kollektiv som gått från att sända independent radio till att bli ett bredare projekt bestående av producenter, DJ:s och konstnärer med ambitionen att skapa nya typer av gränsöverskridande upplevelser och samarbeten.

Den första upplagan av Radiosekvens äger rum på torsdag den 25 april på Fotografiska i Stockholm mellan klockan 18 och 22.30. Gästar gör artisten och DJ:n Bella Boo, som  har varit ett starkt lysande namn på den svenska dansmusikscenen i två decennier och just nu är aktuell som Grammisnominerad med albumet DreamySpaceyBlue. Gäst är också Anthony Linell, även känd under namnet Abdulla Rashim på etiketten med samma namn. Linell rör sig mellan techno och experimentell elektronisk musik, bland annat i projekten Lundin Oil och Ulwhedar, det senare tillsammans med Varg (Jonas Rönnberg) som han också grundat skivbolaget Northern Electronics med.

Förutom att spela kommer Bella Boo och Anthony Linell  att berätta om sina musikaliska värv, i ett samtal med Johannes Palmroos från podcasten Electronic Talks.

Christel Valsinger