15 maj 2023

Svenska vinnare på BMI Pop Awards

Elin Bergman, Karl Ivert och Kian Sang var några av de svenska låtskrivare som vann priser på årets BMI Pop Awards. Utdelningen ägde rum i Los Angeles förra veckan. 

Den amerikanska upphovsrättsorganisationen BMI delar varje år ut priser till anslutna upphovspersoner bakom det gångna årets mest spelade låtar i TV och radio. Bland de vinnande låtarna i år fanns Better Days med Neiked, Mae Muller och Polo G, skriven av bl a pseudonymen von tiger, Karl Ivert och Kian Sang , I Ain’t Worried med One Republic, skriven av bl a John Eriksson, Peter Morén och Björn Yttling, samt The Business med Tiësto, skriven av bl a Julia Karlsson och Anton Rundberg. Den sistnämnda har för övrigt nyligen passerat en miljard streams på Spotify.

Mottagare av BMI awards stora priser blev Khalid – ”BMI Champion Award”,  Doja Cat –  ”Pop songwriter of the year” och The Kid Laroi och Justin Bieber – ”BMI pop song of the year” för Stay. Årets förlag blev Sony Music Publishing som representerade 24 av förra årets mest framförda låtar.

Christel Valsinger