27 september 2021

Sverigetopplistan: Ed Sheeran hotar dubbelt

The Kid Laroi och Justin Bieber behåller greppet om singellistan med Stay [Sony/Universal] men Ed Sheeran hotar dubbelt. Lil Nas X tar över albumtoppen med nya Montero [Columbia/Sony].

Ed Sheeran är den stora utmanaren av Stay. Nya Shivers [Atlantic/Warner] klättrar från 6 till 3 medan Bad Habits är kvar som 2. Sheeran hade sin senaste egna etta 2017 med Perfect.

Listans starkaste svenska placering, Victor Leksell i Eld & lågor [Sony/Sony], tar ett steg till 4. Glass Animals klättrar vidare med Heat Waves [Polydor/Universal] och är nu nummer 6.

Även under detta händer det en del spännande saker. Ckay är veckans klättrare när Love Nwantiti [Chocolate City/Warner] går från 44 till 7. Låten med den nigerianske artisten släpptes först 2019 men har i år slagit brett i Europa.

Två starka nyheter är albumtopparen Lil Nas X som går in på plats 12 med That’s What I Want [Columbia/Sony] medan svenska Dani M/Einar/Simon Superti inleder som 18 med Draco [GMG/Sony].

Heatseeker toppas av en annan trio: The Anxiety, Willow och Tyler Cole i Meet At Our Spot [Roc Nation/Warner].

På albumfronten gör Thomas Stenström en stark start med Spring baby, spring [Korpstaden/Sony]. 2 på stora listan, 3 på den för fysisk försäljning, etta på vinyllistan.

Notera även att Bob Dylan tar in nya boxen Springtime in New York [Columbia/Legacy/Sony] som 5 på stora listan, 4 på vinyl och etta på den för fysisk försäljning. Samme Dylan som just annonserat att han inleder en karriär som leder till 2024, han är då 84 år.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se