7 maj 2024

Nya Pygmalion Musik satsar svenskt

I dag lanseras Pygmalion Musik, ett nytt indiebolag baserat i Stockholm. Först ut blir akterna Solen, Honungsvägen och Tarantula Waltz. 

Pygmalion är grundat av Johan Alm och Axel Franzén som även är involverade i PNKSLM Recordings, Echo Three Live, Out of Time, Rama Lama Records och Fools Gold Sverige.

Genom åren har vi många gånger fått erbjudanden om svenska akter till PNKSLM, akter där vi verkligen gillat musiken men som som inte passat labeln och vår setup. Någonstans där har det fötts en tanke om att starta ett systerbolag som fokuserar på svensk musik för den skandinaviska marknaden, resultatet av det är Pygmalion Musik. Vi är väldigt glada över de akter vi redan har spikat släpp med och hoppas kunna vara ett trevligt hem som värderar kreativ frihet och samarbete högt, säger Johan Alm till MI.

Pygmalion kommer att fokusera på alternativ svensk musik på svenska. De första akterna som är knutna till etiketten är Solen, Honungsvägen och The Tarantula Waltz. Det första släppet blir en singel med Honungsvägen med titeln Bakhåll inifrån som släpps den 14 maj och under 2024 väntar The Tarantula Waltz första album på svenska och Solen på vinyl.

Pygmalion Musik distribueras av Border Music och kommer att släppa ny musik och återutgivningar både digitalt och fysiskt.

Lars Nylin