7 maj 2024

4 Snabba: Ulrica Örn, producent Grammis 2024

För sjunde året är Ulrica Örn och Mooncake Media producent för musikbranschens stora prisfest, Grammis. MI fick svar på 4 Snabba, mitt i repetionerna inför morgondagens gala, som för första gången sänds live på Youtube.

Hur känns det såhär dagen innan Grammis 2024 dundrar igång?

– Hjärtat bultar, magkatarren gör sig påmind och hjärnan kokar men självklart är jag oerhört peppad! Livesändningar är det roligaste som finns!

Vad är viktigast för en riktigt lyckad Grammisgala?

– Att kärleken till musiken är i fokus,  att vi har ett dynamiskt innehåll, supersnygga artistnummer och att alla känner att det är årets fetaste fest.

I år sänds galan på Youtube. Finns det fördelar med det jämfört med att jobba med en traditionell tv-kanal? 

– Det som är grymt med Youtube är att artister kan dela sina uppträdanden snabbt som attan på egna kanaler.
I år har vi även profiler som Nicole Falciani och Min Fakking Bror som gör eget content från minglet, samt Sofia Dalén som är reporter på röda mattan. Superkul att vi breddar målgruppen via Youtube.

Du och ditt bolag Mooncake media har producerat Grammis i sju år nu. Har du någon favoritgala från åren som gått? 

– Grammis är mitt hjärteprojekt och vi är ett litet, men otroligt passionerat team. Sjävklart så här mitt i produktion är alltid den gala man är uppe i favoriten, men ska jag välja en annan så är det när vi tog beslut på att lyfta tillbaka Grammis till stor arena och sittande middag igen 2019.
– Det sades förut att musikbranschen var en för creddig och skitnödig publik men jäklars vilken varm stämning det har varit de senaste åren.

Läs mer: Alla nominerade till Grammis 2024

Livesändningen på Youtube start kl 20 här.

Christel Valsinger