31 maj 2021

Katia Mosally tar plats i Idol-juryn

Katia Mosally blir ny jurymedlem i Idol, efter Nikki Amini som valde att lämna efter fem säsonger. Katia Mosally är International Marketing Director på Capitol Records i Los Angeles, men tar en paus för att komma hem till Sverige och till Idol.

För tre år sedan lämnade Katia Mosally rollen som International Marketing Manager på Universal Music Sweden för Capitol Records i Los Angeles. Där har hon arbetat tillsammans med stjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu tar hon plats i juryn bredvid Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

– Jag tar med mig musikbranschens LA in till Idol och ni kommer få se alla sidor av mig, de galet spontana men även de tuffa, säger Katia Mosally i ett pressmeddelande från TV4.

– Musikbranschen är idag hårdare än någonsin och man måste vara redo att ge 150% för att lyckas, samtidigt som man behåller båda fötterna på jorden. Idol är en unik plattform för att hitta oslipade artister och jag kommer bidra med mina erfarenheter av musikbranschen på en internationell nivå för att hitta artister som verkligen kan slå igenom stort, i Sverige, men även ute i världen. Det är i talangtävlingar som Idol som resan startar för många artister idag och det jag letar efter är inte bara talang och bra sångröst utan hela paketet som krävs för att man ska lyckas i en allt tuffare musikbransch. ”Hard work beats talent every day of the week”.

Premiäravsnittet av Idol sänds den 23 augusti på TV4 och TV4 Play.

Christel Valsinger