9 april 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 15 Kygo kvar i topp

Kygo behåller greppet om singellistans tron med Stole The Show [Kygo/Sony]. Jill Johnson och Doug Seegers toppar fortsatt albumlistan med In Tandem [Capitol/Universal]. Top Cats och Wiz Khalifa är veckans nykomlingar.

Kygo fick förra veckan sin första svenska listetta. Där finns norrmannen kvar på en relativt oförändrad singellista. Stole The Show är nu uppe i totalt 30 miljoner streams globalt, att det finns en del att ta av visar att Kygos Firestone ligger på 125 miljoner.

Förra veckans bästa nykomling, svenska Norlie & KKV, är kvar som tvåa med Ingen annan rör mig som du [Universal/Universal]. Den toppar följaktligen Svenskt-listan. 

Major Lazer & DJ Snake står för låten som har den tydligaste rörelsen uppåt av de låtar som funnits på listan ett tag. Från 44 till 14 och förra vevckan 7 blir nu plats 3 för Lean On [Mad/Because/Warner].

Veckans nykomling är listerfarne Wiz Khalifa som feat Charlie Puth går in som 47 med See You Again [Atlantic/Warner]. Det är nog inte särskilt våghalsigt att sia om att låten kommer att bli Wiz Khalifas största svenska hit under eget namn – tidigare har han som bäst legat nummer 28 (år 2010 med Black And Yellow). Däremot så har han varit topp 10 som rappare med Maroon 5 i Shellback-producerade Payphone år 2012.

På Billboardlistan håller Mark Ronson & Bruno Mars just på att slå rekord i antal veckor som etta. I Sverige ligger Uptown Funk! [Columbia/Sony] för tredje veckan i följd på plats 15.

Stiftelsen toppar åter Heatseeker-listan med Hon finns överallt [Marm/Universal/Universal]. Där finns två starka nykomlingar i Fetty Waps Trap Queen [RGF/300/Warner] på plats 2 och Mange Makers på plats 3 med Mange kommer hem till dig [Giant/Warner].

Starkaste nykomling på albumlistan är Top Cats som gör entré som nummer 18 med Kick Down [TC Entertainment/Budgetgrossisten]. Här finns potential för klättring, rockabillygruppens förra album nådde plats ett.

Kultartisten Sufjan Stevens går in som 27 med Carrie & Lowell [Asthmatic/Playground], tolfte gången gillt på svenska albumlistan för amerikanen om MI räknar rätt. Ett påtagligt ras gör Thåström som faller från 10 till 30 med Den morronen [Razzia/Sony]. Positivare är mönstret för Björn Afzelius-samlingen Tusen bitar [Metronome/Warner] som 52 veckor efter release återkommer på just plats 52 med draghjälp av att SVT i helgen visade dokumentärfilmen med samma namn.

Fortsatt totaletta är ettan på samlingslistan, Melodifestivalen 2015 [Metronome/Warner].

På DVD-listan går snart Sverigeaktuella Foo Fighters in som nummer 1 med Sonic Highways [RCA/Sony]. På den särskilda vinyllistan återkommer Bob Dylan som etta med Shadows In The Night [RCA/Sony] samma vecka som det framkommit att Dylan spelat in nog med Sinatra-covers för att kunna göra en Shadows In The Night 2 om han så önskar.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/