27 mars 2024

Medina – Sverigetoppetta efter 21 år

Tvåa i Melodifestivalen men rakt in i hjärtat på svenska lyssnare. Efter 21 år har Medina fått sin första etta på Sverigetopplistan med Que Sera. ”Ett otroligt fint kvitto på hårt arbete och talang”, säger Therese Hädingård på Warner Music.

Medina som består av Sami Relik och Ali Jammali började göra musik ihop 2003. De kallar sin egenskapade genre för ”Haffla Music”, där ordet ”haffla” kommer från arabiskan och står för ”fest”.

Och feststämningen är hög i Que Sera, som Medina tävlade med i Melodifestivalen i år. Låten slutade tvåa, men i veckor efter releasen parkerade den sig på förstaplatsen på Spotify.  Som mest har Medina haft fyra låtar på topplistan under samma period och i dagarna bekräftades att duon fått sin första Sverigetoppetta i karriären.

“Vi har typ hunnit landa lite nu, säger Medina. Etta på Spotify, etta på Sverigetopplistan – vad händer? Första gången vi som Medina ser resultat av en låt på detta sätt och vi är så glada, tacksamma och stolta! Milstolpar som checkas av – och det är tack vare svenska folket och vårt grymma team! Hoppas vi ses i sommar och får dansa loss till Que Sera över hela Sverige!”

”Jag är otroligt stolt över det vi har åstadkommit med killarna och hela teamet. Man kände redan i studion på vårt writing camp när låten skrevs att vi hade något speciellt men responsen har slagit alla våra förväntningar. Den har verkligen slagit brett och jag tror vi har en blivande partyklassiker här!” säger Robert Skowronski, A&R.

Therese Hädinggård, Produktchef, Warner lägger till:

“Helt galet stolt över att vara en del av detta fantastiska team och dess framgångar. Sami och Ali i Medina är helt underbara personer att jobba med och att stämningshöjaren Que Sera mottagits så brett i alla åldrar är ett otroligt fint kvitto på hårt arbete och talang!”

Christel Valsinger