26 februari 2024

4 Snabba: Nasser bin Badriya, Today Is Vintage

Nasser bin Badriya är tillbaka på Today Is Vintage, där han bland annat kommer att driva förlagsverksamheten  och arbeta med strategiutveckling för bolagets andra delar. Här svarar han på 4 Snabba!

Du var med och grundade Today Is Vintage 2012, men lämnade sedan företaget under några år. Vad har du gjort under tiden?

– Jag har bott mellan arabvärlden och Europa. Nildalen i Kairo, öknarna i Dubai, den toskanska solen i Florens, ett regnigt London året runt, Atlasbergen i Marrakech. Alla dessa platser har format mig och har en speciell plats i mitt hjärta. Det mesta av mitt arbete utanför musiken är under NDA men jag arbetade i London och Dubai för ett familje-kontor. Erfarenheten lärde mig mycket om hur man effektiviserar och skalar en verksamhet. Men jag har alltid hållit på med musik i bakgrunden. Jag skulle aldrig kunna lämna musiken ifred.

Nu när du är tillbaka, vad blir din nya roll på Today is Vintage?

– Jag är tillbaka på Today Is Vintage som Architect, men min arbetsmoral handlar om att kavla upp ärmarna och komma så nära “the action” som möjligt. Det finns noll ego i teamet och vi driver en verksamhet där det inte är coolt att ha fria händer. Allt som behöver göras när som helst på dygnet ska skickas till mig, oavsett min titel!

Hur ser den närmaste framtiden ut?

Gerds debutalbum släpps på fredag ​​innan hon påbörjar sin första headline Sverige-turné. Virgin Miri har varit på vilt språng och rustar upp för sitt nya album också. Jag minns att jag gick i gymnasiet och lyssnade på Redrama – det är galet att tänka på att vi kommer att släppa hans album i år – han är på väg att släppa sitt bästa verk någonsin. Några fantastiska partnerskap kommer även att tillkännages under de kommande veckorna. Vi arbetar med otroliga talanger och vi kommer att arbeta hårt för att bevisa det varje dag.

Du är själv en artist och rappare från början. Är du fortfarande aktiv?

– Mitt förhållande till rap är väldigt likt mitt förhållande till fotboll. Jag spelar inte så mycket, men när jag gör det tror jag att jag är en av de bästa spelarna i världen! Jag tycker ärligt talat att Arteta borde låta mig spela en säsong så kanske vi faktiskt vinner för en gångs skull! Jag kan lära Ødegaard ett par saker också! När det kommer till rap är min penna vass – anyone can get it!

Christel Valsinger