30 augusti 2012

v.35 Polarpristagare Yo-Yo Ma dubbelt i topp

För andra veckan i rad innehas de tre högsta placeringarna på såväl album- som singellistan av samma titlar som föregående vecka. Stiftelsen Vart jag än går ([Marm Musik / Universal Music] toppar ohotad singellistan och Tomas Ledin 40 år 40 Hits Ett samlingsalbum 1972-2012 [Universal Music] albumlistan. Årets Polarpristagare Yo-Yo Ma ligger dubbelt i topp på båda de klassiska försäljningslistorna.

Tomas Ledin 40 år 40 Hits Ett samlingsalbum 1972-2012 [Universal Music] toppar liksom förra veckan albumlistan före Laleh Sjung [Lost Army / Warner Music] och Loa Falkman Kom i min famn – Loa Falkman sjunger Evert Taube [Columbia / Sony Music]. Högsta nykomling på albumlistan är Olly Murs In Case You Didn’t Know [Epic / Sony Music] på plats 10.

Noterbart är att fyra av Sveriges sex just nu är samlingar utgivna av EVA Records: Absolute Summer Hits 2012 (plats 2 på totallistan), Rockklassiker (plats 4), Absolute House (plats 5) och Hits For Kids Summer Party 2012 (plats 6).

Årets Polarpristagare Yo-Yo Ma ligger dubbelt i topp både på SverigeTopplistan / Klassiskt och SverigeTopplistan / Klassiskt midprice. Bäst säljer hans inspelningar av Bach Cellosviter [Sony Classical / Sony Music]

På singellistan närmar sig Linnea Henriksson Lyckligare nu [Epic / Sony Music] – med ett kliv uppåt från plats 8 till 4 – den trio som för andra veckan i rad innehar de tre tätpositionerna, dvs (i tur och ordning): Stiftelsen Vart jag än går ([Marm Musik / Universal Music], Icona Pop I Love It [Record Company TEN / Universal Music] och Penatoz Dansa Pausa [Warner Music]. Nykomlingar på veckans lista är David Guetta feat. Sia She Wolf (Falling To Pieces) [Virgin / EMI] på plats 24, Taylor Swift We Are Never Ever Getting Back Together [Big Machine / EMI] på plats 58 och Olly Murs feat. Rizzle Kicks Heart Skips A Beat [Epic / Sony Music] på plats 60.

One Direction toppar för fjortonde veckan i rad (!) dvd-listan med Up All Night – The Live Tour [SYCO / Sony Music]

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se