5 maj 2023

ORPHÉE NOAH TILL UNIVERSAL/KLAUN COLLECTIVE

Orphée Noah som premiärspelade sin singel Attack On Us på Grammisgalan i onsdags släpper idag den 5 maj singeln på alla digitala plattformar samt inleder ett samarbete både med Universal Music Sweden och Universal Music Publishing tillsammans med Sophia Somajos Klaun Collective.

– Vi är enormt peppade och glada över att få äran att samarbeta med en så unik artist som Orphée Noah och med Sophia Somajo som kapten vid rodret säger Jael Steinberg, Artist Strategy Director, Universal Music Sweden

Attack On Us är en tröstande varning och en första inblick i Orphée Noahs romantiskt dystopiska värld. Orphée Noah är kompromisslös i sitt skapande. Han bygger sina egna musikaliska världar som inte går att jämföra med något annat. I musiken kan man höra Orphées resa genom pop, soul, jazz, hiphop och avantgarde. Vilt skilda genres som han på ett sömlöst sätt väver ihop till en unik enhet”, skrivs i ett pressmeddelande.

Attack On Us är sprungen ur känslan av att det ligger så mycket i vår natur att vilja effektivisera allting att det nästan vore poetiskt om det skulle bli vårt eget förfall säger Orphée Noah.

– Jag har aldrig träffat en mer begåvad människa. Han är Mozart fast Metallica, 70-tals Stevie med tillgång till internet, säger Sophia Somajo, Klaun Records om Orphée Noah.

– Det är svårt att värja sig när någon talar samma språk, och då menar jag inte svenska. Det har nu bara gått en dag sen signering och jag har inte ångrat en endaste dag säger Orphée om samarbetet.

Ett extra ben i detta samarbete är Klaun Publishing som nu är sjösatt. Orphée Noah är den första upphovspersonen att kontrakteras till Klaun Publishing. Ett samarbete mellan Universal Music Publishing och Sophia Somajo’s bolag Klaun Collective.

– Orphée Noah är en sällan skådad unik talang, och att få göra detta ihop med Sophia Somajo som förlagspartner, känns helt fantastiskt, säger Jessica Brandt, SVP A&R, Universal Music Publishing.

Sophia Somajo är själv kontrakterad som låtskrivare till Universal Music Publishing och har otaliga internationella framgångar på sitt CV b.la. som co-writer till 3 med Britney Spears som intog plats ett på Billboard Hot 100. Andra artister Sophia Somajo skrivit till är Robyn, Christina Aguilera och Tove Styrke.

I pressmeddelandet beskrivs bakgrunden:

”Som litet barn, vaggades Orphée Noah ofta till sömns under sin fars flygel på nattklubbar i Frankrike. Han tror än idag att hans kärlek till oväntade melodier och ackordföljder satte sig i honom då. Under sin barndom spelade och turnerade Orphée och hans bröder hela världen med sin mor Elisabeth Kontomanou, en fransk jazzsångerska. Han spenderade sina första tio år i Frankrike mellan Nice, Paris och landsbygden i Normandie. När hans pappa, en svensk mer pragmatiskt lagd pianist, sedan flyttade hem till Stockholm så följde den unge Orphée med.”

Lars Nylin

Bilderna:

Med Universal Music Sweden,

från vänster, Sofia Sandqvist (Universal Music), Josef Sedraia (Manager), Orphée Noah (Artist), Sophia Somajo (Klaun Collective), Jael Steinberg (Universal Music), Christian Lilja (Universal Music)

Med Universal Music Publishing,

från vänster, Jessica Brandt (Universal Music Publishing), Orphée Noah (Artist), Josef Sedraia (Manager), Sophia Somajo (Klaun Collective), Jonas Wikström (Universal Music Publishing)